Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Μια ξεχωριστή βασιλόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 1/2 πακέτο βούτυρο
  • 2 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι κοφτό μαχλέπι
  • 1/2 φακελάκι μαστίχα κοπανισμένη
  • ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 κουταλάκι baking powder
Πως το κάνουμε:
  1. Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο να αφρατέψει
  2. Χτυπάμε πολύ καλά αβγά και ζάχαρη να φουσκώσουν και να ασπρίσουν
  3. Ενώνουμε τα 2 μείγματα απαλά
  4. Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα ρίχνουμε τα υπόλοιπα με τελευταίο το αλεύρι
  5. Ανακατεύουμε καλά (η ζύμη να μην είναι σφικτή πολύ)
  6. Αδειάζουμε σε ταψί 30 εκ. στρωμμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμών για μισή ώρα σε αντιστάσεις και μετά στον αέρα να ροδίσει και να στεγνώσει (ανάλογα το φούρνο)
  8. Μόλις ψηθεί και κρυώσει αναποδογυρίστε, μπήξτε το φλουρί και βάλτε τη σε πιατέλα
  9. Πασπαλίστε με κοσκινισμένη άχνη και σχεδιάστε το νέο έτος με λιωμένη σοκολάτα σε σύριγγα

Λίγα μυστικά ακόμα

Δοκιμάστε το και σαν κέϊκ. Πάει πολυ με τον καφέ. Διατηρείται και 5 μέρες φρέσκο!!


www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου