Τι χρειαζόμαστε:
- 1 1/2 πακέτο βούτυρο
- 2 1/2 φλ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 φλ. γιαούρτι
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι κοφτό μαχλέπι
- 1/2 φακελάκι μαστίχα κοπανισμένη
- ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει
- 1 κουταλάκι baking powder
Πως το κάνουμε:
- Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο να αφρατέψει
- Χτυπάμε πολύ καλά αβγά και ζάχαρη να φουσκώσουν και να ασπρίσουν
- Ενώνουμε τα 2 μείγματα απαλά
- Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα ρίχνουμε τα υπόλοιπα με τελευταίο το αλεύρι
- Ανακατεύουμε καλά (η ζύμη να μην είναι σφικτή πολύ)
- Αδειάζουμε σε ταψί 30 εκ. στρωμμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμών για μισή ώρα σε αντιστάσεις και μετά στον αέρα να ροδίσει και να στεγνώσει (ανάλογα το φούρνο)
- Μόλις ψηθεί και κρυώσει αναποδογυρίστε, μπήξτε το φλουρί και βάλτε τη σε πιατέλα
- Πασπαλίστε με κοσκινισμένη άχνη και σχεδιάστε το νέο έτος με λιωμένη σοκολάτα σε σύριγγα
Λίγα μυστικά ακόμα
Δοκιμάστε το και σαν κέϊκ. Πάει πολυ με τον καφέ. Διατηρείται και 5 μέρες φρέσκο!!www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου