Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μάσκες ομορφιάς από το συρτάρι της γιαγιάς

Καθαρισμός με χαμομήλι
Το χαμομηλάκι χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του προσώπου καθώς έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και για να ξανθαίνουν τα μαλλιά. Ιδανικό για κρύες κομπρέσες σε ερεθισμένα(έπειτα από ένα ξεβάψιμο ματιών) και κουρασμένα μάτια.
Μάσκα Σύσφιξης με αυγό
Χτυπάτε ελαφρά δύο ασπράδια αυγών και στη συνέχεια τα απλώνετε στο πρόσωπο σας(όχι στη περιοχή των ματιών).Αφήνετε να δράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να σας τραβάει και μετά ξεβγάζετε με χλιαρό νερό που σιγά σιγά θα γίνεται κρύο.

Μάσκα με μέλι
Για ξηρή, θαμπή και αφυδατωμένη επιδερμίδα απλώστε στο πρόσωπο σας μια στρώση μέλι και αφήστε να δράσει για 15 λεπτά. Ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.
Μάσκα με πορτοκάλι
Πολτοποιείτε ένα πορτοκάλι και στη συνέχεια το χρησιμοποιείται σαν μάσκα για 10-15 λεπτά και την ξεβγάζετε. Είναι ιδανική για ένα δέρμα λαμπερό, απαλό, γυαλιστερό και καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων.
Μάσκα με μήλο
Αλέθετε ένα μήλο ρίχνετε 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και μέχρι το μείγμα να γίνει λείο το απλώνετε στο πρόσωπο σας και το αφήνετε για 15 λεπτά να δράσει στο τέλος την ξεπλένεται.
Peeling με αλάτι & ελαιόλαδο
Αναμιγνύεται 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο με αλάτι. Έπειτα με το μείγμα αυτό τρίβετε το πιγούνι, τα μάγουλα, τη μύτη και το μέτωπο για να καθαρίσουν οι πόροι και τα μαύρα στίγματα τέλος ξεπλένετε με χλιαρό νερό.
Peeling με μέλι
Ανακατεύετε 1 κουταλιά της σούπας μέλι με 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα σε σκόνη και μισό κουταλάκι του γλυκού λεμόνι. Τρίβετε απαλά το πρόσωπο και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.
Γάλα για κουρασμένα μάτια
2 στρογγυλά βαμβάκια τα βουτάτε μέσα σε λίγο κρύο γάλα και τα τοποθετείτε στα κλειστά μάτια σας για 10 λεπτά τέλος ξεβγάζετε το πρόσωπο σας με χλιαρό νερό.
ΜΑΛΛΙΑ
Τα μαλλιά είναι το στέμμα μιας γυναίκας και γι’αυτό καθεμία πρέπει να τα φροντίζει και να τα περιποιείται. Ειδικά το καλοκαίρι που φθείρονται από την έκθεση στον ήλιο, από τα συχνά λουσίματα τα μαλλιά αφυδατώνονται σπάνε και γίνονται θαμπά.
Μάσκα με ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα μαγικά αγαθά που μας δίνει η φύση. Πολλές εταιρείες το χρησιμοποιούν ως βασικό συστατικό τους γιατί το λάδι της ελαίας έχει τονωτική και θεραπευτική δράση. Έτσι είναι η μάσκα που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα!! Χρησιμοποιείται ένα πινέλο ή βαμβάκι και απλώνετε το λάδι στο δέρμα και σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Τα τυλίγετε με μια ζεστή πετσέτα την αφήνετε τουλάχιστον 30 λεπτά (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο) και πλένετε τα μαλλιά σας κανονικά.
Μάσκα με μπίρα
Ανακατεύετε 30ml μπίρα με ένα αυγό και τα απλώνετε σε βρεγμένα μαλλιά έπειτα από 20’ τα ξεβγάζετε. Με αυτή τη μάσκα δυναμώνει τα ταλαιπωρημένα μαλλιά.
Lotion μετά τη θάλασσα
Μετά από το μπάνιο σας ξεπλύνετε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας με ένα ποτήρι νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει 1 κουταλιά ξίδι.
Lotion μελιού για λάμψη
Θα χρειαστείτε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό με και διαλύετε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Λουστείτε κανονικά και αφού σκουπίσετε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα απλώστε τη lotion χωρίς να την ξεβγάλετε και χτενιστείτε.
ΣΩΜΑ
Μπάνιο με αλάτι
Ρίξτε στο νερό του μπάνιου μια χούφτα αλάτι έτσι θα σας ξεκουράσει και θα καθαρίσει τους πόρους σας.
Μπάνιο με μέλι
Αντίστοιχα διαλύστε μες στο νερό μισό φλιτζάνι του τσαγιού μέλι και μουλιάστε για 20’. Θα μαλακώσει και χαλαρώσει το δέρμα σας.
Μπάνιο με άργιλο
Βοηθάει στη λιποδιάλυση! Μία φορά το μήνα γεμίστε την μπανιέρα σας με χλιαρό νερό και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας άργιλο σε σκόνη, βυθιστείτε μόνο για 5’!!
Λάδι σώματος
Μέσα σε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο ρίχνετε λεβάντα και το αφήνετε 3 εβδομάδες. Μετά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για επάλειψη ύστερα από την ηλιοθεραπεία ή όταν σας έχει κάψει ο ήλιος.
Τόνωση σε κουρασμένα πόδια
Παίρνετε 3 κουτ. ελαιόλαδο και 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο δενδρολίβανο και τα ανακατεύεται. Με το μείγμα αυτό κάνετε μασάζ στα πόδια μέχρι τους μηρούς. Ξεκουράζει και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος καθώς βοηθάει και στην σύσφιξη του δέρματος.
 http://www.klik.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου