Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«Διώξτε» τις ρυτίδες με φυσικά συστατικά

Τα συστατικά της φύσης μπορούν να αντικαταστήσουν με αρκετά αποτελεσματικό τρόπο τα καλλυντικά του εμπορίου.

Αν επιθυμείτε να λειάνετε τις ρυτίδες που ο χρόνος έφερε στο πρόσωπό σας, χωρίς να ξοδευτείτε, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω υλικά:


1. Αλόη
Αυτό το μοναδικό φυτό ανθίζει σε ζεστά και ξηρά κλίματα και μοιάζει με κάκτο. Ο χυμός της περιέχει περισσότερα από 200 θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, σάκχαρα και λιπαρά οξέα), ενώ τα φρεσκοκομμένα φύλλα της είναι πλούσια σε βιταμίνες Α,C, Ε, σύμπλεγμα βιταμινών Β. Μάλιστα, οι αντιοξειδωτικές ιδιότητές της συμβάλλουν στην επιβράδυνση της γήρανσης, αναστέλλοντας με αξιοθαύμαστο τρόπο την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών.

2. Αμύγδαλο
Το αμυγδαλέλαιο παράγεται από τους ώριμους καρπούς της αμυγδαλιάς και είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και βιταμίνες Α και Ε. Είναι άριστα συμβατό με τα λιπίδια της επιδερμίδας, προσφέρει ενυδάτωση, τροφή και το δέρμα μένει ιδιαίτερα απαλό.

3. Aσιατική σεντέλα

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παράγοντα που διαστέλλει και ταυτόχρονα ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία. Αυξάνει τη ροή του αίματος, προάγοντας έτσι τη μεγαλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Επίσης είναι διουρητικός, αντιοξειδωτικός και αντιφλεγμονώδης παράγοντας, ενώ διευκολύνει τη δράση των αντιοξειδωτικών βιταμινών C και Ε σε περιοχές όπου υπάρχει φθορά.

4. Μελισσοκέρι
Το κερί των μελισσών παράγεται από τους κηρογόνους αδένες της εργάτριας μέλισσας και χρησιμοποιείται για την παραγωγή των κερήθρων. Είναι πλούσιο σε λιπαρές ουσίες και χρησιμοποιείται για τις μαλακτικές και ενυδατικές του ιδιότητες.

5. Μελισσόχορτο του Vercors
Το βιολογικό έλαιο του μελισσόχορτου του Vercors προστατεύει τα κύτταρα εξίσου αποτελεσματικά με τη βιταμίνη C, ενώ έχει αποδειχθεί ότι οι αντιοξειδωτικές του ικανότητες ενάντια στις ακτίνες UVA είναι πανίσχυρες, ακόμα και για μικρές συγκεντρώσεις, σε σύγκριση με 80 άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες αναφοράς. Έχει επίσης καταπραϋντική δράση ενάντια στις φλεγμονές των κυττάρων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί την εμφάνιση της γήρανσης, ενώ η διαπιστωμένη δράση του κατά των ελευθέρων ριζών έχει ως αποτέλεσμα να διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

6.Πράσινο τσάι
Περιέχει πολυφαινόλες, ισχυρά αντιοξειδωτικά, που δρουν κυρίως στο δέρμα. Έχει επίσης αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και τονωτικές ιδιότητες.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου