Περιγραφή
Πολύ επιτυχημένη συνταγή για όσουν θέλουν μελομακάρονα που κρατάνε το σιρόπι και είναι μαλακά....
Τι χρειαζόμαστε:
3,5 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
2 κουταλιές του γλυκού αμμωνία
1 κουταλιά κοφτή της σούπας κανέλλα
1 κουταλιά κοφτή της σούπας γαρύφαλλο
1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
8 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σιρόπι
4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη κρυσταλική
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι
Διακόσμηση
Μπόλικο ψιλοκομμένο καρύδι
Πως το κάνουμε:
Σε λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το γαρύφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπάμε με το χέρι καλά.
Ρίχνουμε την αμμωνία στο χυμό του πορτοκαλιού, πάνω απο τη λεκάνη γιατί αφρίζει, ώστε ο αφρός να πέσει μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε τη σόδα, το σιμιγδάλι και το αλέυρι ανακατεύοντας καλά να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μπαλίτσες πλατιές και τα απλώνουμε σε ταψί λαδωμένο.
Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι στην επιφάνεια τους λίγο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς στο κάτω ράφι για 30 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσουν τα σιροπιάζουμε σε ζεστό σιρόπι.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και αφού πάρει βράση ρίχνουμε το μέλι.
Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμένο καρύδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι σαν ζαχαροπλαστείου και ακόμη καλύτερα....
www.melissocosmos.com
www.sintagespareas.gr
Πολύ επιτυχημένη συνταγή για όσουν θέλουν μελομακάρονα που κρατάνε το σιρόπι και είναι μαλακά....
Τι χρειαζόμαστε:
3,5 φλυτζάνια τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά του γλυκού σόδα
2 κουταλιές του γλυκού αμμωνία
1 κουταλιά κοφτή της σούπας κανέλλα
1 κουταλιά κοφτή της σούπας γαρύφαλλο
1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
8 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σιρόπι
4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη κρυσταλική
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
2 φλυτζάνια τσαγιού μέλι
Διακόσμηση
Μπόλικο ψιλοκομμένο καρύδι
Πως το κάνουμε:
Σε λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το κονιάκ, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το γαρύφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπάμε με το χέρι καλά.
Ρίχνουμε την αμμωνία στο χυμό του πορτοκαλιού, πάνω απο τη λεκάνη γιατί αφρίζει, ώστε ο αφρός να πέσει μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε τη σόδα, το σιμιγδάλι και το αλέυρι ανακατεύοντας καλά να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε μπαλίτσες πλατιές και τα απλώνουμε σε ταψί λαδωμένο.
Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι στην επιφάνεια τους λίγο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς στο κάτω ράφι για 30 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσουν τα σιροπιάζουμε σε ζεστό σιρόπι.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και αφού πάρει βράση ρίχνουμε το μέλι.
Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τριμένο καρύδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι σαν ζαχαροπλαστείου και ακόμη καλύτερα....
www.melissocosmos.com
www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου