Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Συνταγή για ρακόμελο

To ρακόμελο είναι βάλσαμο το χειμώνα, και κυρίως αν κάποιος είναι κρυωμένος.

Ζεστάνετε μισό ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο ,βάλτε μιά κουταλιά μέλι λιγη κανενα κι ένα γαρυφαλο ...ανακατέψτε το καλα...πάρτε βαθειά αναπνοή...και κατεβάστε το με τη μία..
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε προσεχτικά το τσίπουρο κι έπειτα το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το μέλι με λίγη κανέλα και το γαρίφαλο.
Επειδή το τσίπουρο περιέχει πολύ οινόπνευμα, πρέπει να προσέξετε να μην κοχλάσει και χυθεί έξω από το σκεύος γιατί υπάρχει κίνδυνος φωτιάς. 

 Μόλις πάει να πάρει βράση, σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε τουλάχιστον 10 λεπτά να πάρει τα αρώματα.
Σουρώνουμε, και αποθηκεύουμε το ρακόμελο, πάντα σε γυάλινο μπουκάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου