Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Ότι χρειάζεται να ξέρεις για την σούπερ τροφή goji berry!!!

Τα goji berry θεωρούνται μία σούπερ-τροφή λόγω της μεγάλης ποσότητας των αντιοξειδωτικών και πολλά άλλα οφέλη για την υγεία που προσφέρουν. Αν προσπαθείς να χάσεις κιλά τα Goji Berry θα βοηθήσουν να περιορίσεις την όρεξή σου και να παρέχεις επιπλέον ενέργεια για να καταπολεμήσεις την κόπωση και βοηθάει να κάψεις θερμίδες. Τα goji έχουν το παρατσούκλι «ευτυχής μούρο» επειδή παρέχουν επίσης μια γενική αίσθηση της ευημερίας.
 Τα goji berry έχουν μια μακρά ιστορία στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για τις ακόλουθες
συνθήκες:
  • Προστασία στο συκώτι
  • Βοηθούν στην όραση
  • Βελτίωση στη σεξουαλική λειτουργία και τη γονιμότητα
  • Ενίσχυση στα πόδια
  • Ενίσχυση στη λειτουργία του ανοσοποιητικού
  • Βελτίωση στην κυκλοφορία του αίματος
  • Προώθηση στη μακροζωία
goji1
Τα goji berry ονομάζονται επίσης «wolfberry» και «Lycium.» Δύο ποικιλίες του φυτού goji παράγουν το ίδιο φρούτο. Αυτά είναι γνωστά από το λατινικό όνομα Lycium barbarum και Lycium chinense. Το Goji περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων 19 αμινοξέα, 21 ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες και βιταμίνες C, Β1, Β2, Β6, Ε και Α. Τα  Goji Berry κατατάσσονται στην κορυφή του ORAC (Oxygen Radical ικανότητα απορρόφησης) στη  λίστα, που σημαίνει ότι έχει την υψηλότερη ORAC, όπως καθορίζεται από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.
Οφέλη
Παραδοσιακά οφέλη τον goji berry περιλαμβάνουν το διαβήτη, υψηλή πίεση του αίματος, τον πυρετό και την ηλικία που σχετίζεται με προβλήματα στα μάτια, τα κράτη WebMD.com. Λαμβάνοντας μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου και άλλων ασθενειών. Πλούσιο σε βιταμίνη Α, το goji berry βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, την νυκτερινή όραση και βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Βελτιώνει επίσης τη λειτουργία του εγκεφάλου και μειώνει τα συμπτώματα της νόσου του Alzheimer. Τα goji θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά και στην ενίσχυση της σεξουαλικότητας σου, ανακούφιση από πονοκεφάλους, κατάθλιψη, ζάλη και αϋπνία. βοηθάει επίσης στην προστασία στο συκώτι από τις τοξίνες. Τα goji έχουν δοκιμαστεί μόνο σε ανθρώπους σε δύο δημοσιευμένες μελέτες. Μια κινεζική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην κινεζική Εφημερίδα της Ογκολογίας το 1994 όπου διαπίστωσε ότι 79 άτομα με καρκίνο ανταποκρίθηκαν καλύτερα στη θεραπεία όταν το goji προστέθηκε.
Πως τρώγονται;
Τα goji τρώγονται και αποξηραμένα όπως τις σταφίδες, ωμά ή μαγειρεμένα και χρησιμοποιούνται σε φάρμακα φυτικής προέλευσης, τσάι, χυμούς και κρασί. Πάρε 1 κουταλάκι του γλυκού goji berry βάμμα δύο φορές την ημέρα. Ή πάρε ½ με 1 ουγκιά για να ακολουθήσεις τις παραδοσιακές κινεζικές συστάσεις. Αν ετοιμάσεις το αφέψημα (βράσε το βότανο και πιες το υπόλοιπο νερό), πιες 8 ουγγιές καθημερινά για μέγιστα αποτελέσματα.
dnevnikich_cudez_narave_in_vrelec_mladosti_ki_osrecuje_3_1663_1393339888
Τα τελευταία χρόνια οι χυμοί goji berry έχουν γίνει δημοφιλής. Εταιρείες εμπορίας χυμοί goji συχνά αναφέρουν το μη υποστηριζόμενο ισχυρισμό ότι ένα άτομο που ονομάστηκε Li Qing Yuenκατανάλωνε goji berries καθημερινά και έζησε 252 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι τα goji berry όπως αυτά που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική δεν είναι πολύ ακριβά, οι χυμό goji είναι πολύ ακριβοί. Επίσης δεν γνωρίζουμε τις παρενέργειες της τακτικής κατανάλωσης goji ή αν θα παρέμβει σε κάποιες θεραπείες ή φάρμακα. Τα goji berry έχουν μια ήπια πικάντικη γεύση που είναι ελαφρώς γλυκόξινη. Έχουν παρόμοιο σχήμα και υφή όπως της σταφίδες.
Που μπορείς θα τα βρεις;
Τα goji berry είναι διαθέσιμα σε κινέζικα καταστήματα βοτάνων και σε κάποια καταστήματα υγιεινής διατροφής. Goji χυμοί μπορούν να βρεθούν σε ορισμένα καταστήματα υγιεινής διατροφής, ηλεκτρονικά καταστήματα, καθώς και μέσω των εταιρειών εμπορίας δικτύου.

https://homeboy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου