Τι χρειαζόμαστε:
250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι
1 κάψουλα βανίλια
3 μεγάλα αυγά
5 γρ. σόδα
1 γρ. λευκό πιπέρι
80 γρ. γιαούρτι
80 γρ. γάλα
10 γρ. αμμωνία σκόνη
1.150 γρ. αλεύρι
Για το άλειμμα
1 χτυπημένο αυγό
Συνταγή:
Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει.
Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, το μέλι, τη βανίλια, τη σόδα και το λευκό πιπέρι μέσα σε μια μπασίνα, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και τα προσθέτουμε όλα στο μίξερ.
Τοποθετούμε το γάλα, το γιαούρτι και την αμμωνία σε ένα ποτήρι, τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η αμμωνία και τα προσθέτουμε στο μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι.
Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα.
Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.
250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι
1 κάψουλα βανίλια
3 μεγάλα αυγά
5 γρ. σόδα
1 γρ. λευκό πιπέρι
80 γρ. γιαούρτι
80 γρ. γάλα
10 γρ. αμμωνία σκόνη
1.150 γρ. αλεύρι
Για το άλειμμα
1 χτυπημένο αυγό
Συνταγή:
Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει.
Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, το μέλι, τη βανίλια, τη σόδα και το λευκό πιπέρι μέσα σε μια μπασίνα, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και τα προσθέτουμε όλα στο μίξερ.
Τοποθετούμε το γάλα, το γιαούρτι και την αμμωνία σε ένα ποτήρι, τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η αμμωνία και τα προσθέτουμε στο μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι.
Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα.
Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.
Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου