Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Χταπόδι με μέλι

1 1/2 κιλό περίπου χταπόδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3-4 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλλες
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι γλυκό κρασί (εγώ βάζω βινσάντο Σαντορίνης συνήθως, αλλά φαντάζομαι ότι κάνει οποιοδήποτε γλυκό κρασί)

1/2 φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1 ντομάτα
1 φυλλο δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
πιπέρι
1 κουταλιά σούπας μέλι.

4-5 μεγαλούτσικες πατάτες για το σερβίρισμα.


Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και μαραίνουμε τα κρεμύδια, ανακατεύοντας. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
Κόβουμε το χταπόδι σε μπουκιές και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρασί, το μπαλσάμικο, το κονιάκ, την ντομάτα ψιλοκομμένη, τη δάφνη, το μπαχάρι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν 1 με 1 1/2 ώρα. Την τελευταία στιγμή ρίχνουμε και την κουταλιά το μέλι και ανακατεύουμε.


Το σερβίρουμε πάνω σε τριμμένες πατάτες τηγανητές, που φτιάχνουμε ως εξής: Τρίβουμε τις πατάτες στον χοντρό τρίφτη του τυριού. Τις στεγνώνουμε καλά σε χαρτί κουζίνας και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε δόσεις. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θέλουν πολύ ώρα αλλά θέλουν να είμαστε από πάνω και να τις ανακατεύουμε πότε-πότε (καίγονται σε χρόνο μηδέν).


Μην τρομάζετε από τα πολλά υλικά, είναι και φοβερό στη γεύση και απλούστατο στο να γίνει.

 http://www.radicio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου