Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κρέμα γιαουρτιού με κομπόστα φράουλας

 Υλικά για την κρέμα: 

150 ml κρέμα γάλακτος 

200 γρ. μέλι 

1 στικ βανίλια 

2 φύλλο(α) ζελατίνη 

400 γρ. γιαούρτι σακούλας 

300 γρ. τυρί μασκαρπόνε 

για την κομπόστα φράουλας: 

1 κιλό(ά) φράουλες 

100 γρ. ζάχαρη 

2  λεμόνια, χυμός 

για τη διακόσμηση: 

φύλλα δυόσμου

 

Διαδικασία

για την κρέμα:

Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και την βανίλια. Ανακατεύουμε και βάζουμε στη φωτιά. Μόλις λιώσει το μέλι και πριν πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, τα οποία προηγουμένως έχουμε μουσκέψει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίσει, κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακτεύοντας ζωηρά και τέλος το μασκαρπόνε. Όταν το μείγμα γίνει μια λεία κρέμα το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

για την κομπόστα φράουλας:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Κόβουμε τις φράουλες στα δύο, τις βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

για τη συναρμολόγηση:

Μοιράζουμε τις φράουλες σε μπολ ή ψηλά ποτήρια και περιχύνουμε με λίγο από το χυμό τους. Βουτάμε ένα κουτάλι σούπας σε ζεστό νερό, παίρνουμε όση κρέμα θέλουμε και τη σερβίρουμε πάνω από τις φράουλες.

για τη διακόσμηση:

Σερβίρουμε, γαρνίροντας με φυλλαράκια δυόσμου.

http://www.pastrychef.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου