Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Μονεμβασία η επίσημη ονομασία, Μονεμβασιά στην ποιητική  εκδοχή της, Μονεμβάσια ή Μονοβάσια για  τους ντόπιους, Μαλβουαζὶ για τους Φράγκους και Μαλμζύ  κατά τους Άγγλους, η
ονομασία της περιοχής προέρχεται από  τα  συνθετικά «μόνη» και «έμβαση», τη μια και μόνη είσοδο της Καστροπολιτείας.
Η παλιά πόλη της Μονεμβασιάς είναι ένας ζωντανός μεσαιωνικός οικισμός, διατηρημένος με άψογο τρόπο. Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας και βασικό σταθμό για κάθε περιηγητή της Πελοποννήσου. Η ατμόσφαιρα είναι μαγική, γεμάτη ρομαντισμό και ιστορία. Μνημεία και εκκλησίες βρίσκονται διάσπαρτα στο Κάστρο ενώ μια σημαντική αρχαιολογική συλλογή στεγάζεται στο Παλιό Τζαμί στην Πλατεία του Ελκομένου Χριστού.
Ακριβώς πριν τη γέφυρα απλώνεται η νέα πόλη της Μονεμβασιάς ενώ κατευθυνόμενοι προς το νότο συναντάμε τους παραλιακούς οικισμούς των Νομίων. Ο γειτονικός Άγιος Ιωάννης ενδείκνυται για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν αυθεντικές τοπικές γεύσεις
Μέσα αλλά και γύρω από τη Μονεμβασιά υπάρχουν πολλές αξιόλογες παραλίες, ο επισκέπτης όμως δεν πρέπει να αγνοήσει και τις εκπλήξεις που κρύβει η ενδοχώρα, όπως τον Νερόμυλο των Ταλάντων και το Λαογραφικό Μουσείο στις Βελιές.
Τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής βρίσκονται και εκτός των τειχών του Κάστρου, με σημαντικότερα τους Δίδυμους Ναούς στα Τέρια  και τον ναό του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο οικισμό.
 http://www.monemvasia.gr

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ


KONTORINIS HOUSE (ENOIKIAZOMENA ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 30,00 ΕΥΡΩ ΤΟ
                                          ΔΩΜΑΤΙΟ)
Ιδρυθήκαμε το 1991. Έκτοτε αναπτυχθήκαμε, βελτιωθήκαμε και αποκτήσαμε ένα σημαντικό πυρήνα πελατών. Το 2005 βελτιώσαμε ακόμη περισσότερο τον εξοπλισμό μας και τις παροχές μας, αναβαθμίσαμε δε αρχιτεκτονικά το σύνολο των χώρων μας (εσωτερικών και εξωτερικών). Διαθέτουμε τα καταλύματα μας όχι μόνο για λίγες βραδιές αλλά και για εβδομάδες (ή και μήνες) προκειμένου ζευγάρια ή οικογένειες να έχουν όλες τις απαραίτητες ανέσεις σε θερμο-ηχομονωμένα κτήρια μιας ήσυχης γειτονιάς με τις χαμηλότερες δυνατές τιμές (από 27€/βραδιά το δίκλινο δωμάτιο, από 36€ την γκαρσονιέρα, από 60€ το τριάρι διαμέρισμα - για πολυήμερες διακοπές ακόμη οικονομικότερα κατόπιν συμφωνίας)
- Μεταξύ των δύο κτηρίων μας υπάρχει κήπος περίπου 200m2  ενώ γύρω τους πρασιές.
- Διαθέτουμε 11 θέσεις στάθμευσης  (oι 7 στεγασμένες) σε ιδιωτικό μας χώρο καθώς και 4 στο δρόμο κάτω από τα διαμερίσματα – συνολικά 15 θέσεις.
- Υπάρχει η δυνατότητα χρήσεως των κοινοχρήστων αθλητικών εγκαταστάσεων του παρακείμενου Γυμνασίου-Λυκείου.
Πρόσβαση:
Στο κέντρο της πόλης της Μονεμβασιάς μπορείτε να δείτε με τη σειρά: την Εθνική Τράπεζα, τα ΕΛΤΑ και ένα φούρνο.
Από το φούρνο ξεκινά ένας ανηφορικός δρόμος που οδηγεί στο Γυμνάσιο-Λύκειο της Μονεμβασιάς.
Αφού πάρετε αυτό το δρόμο, μετά από 300m και πριν από το Γυμνάσιο στρίβετε αριστερά και μετά από 60m φθάνετε στο KONTORINIS HOUSE.
Η υποδοχή βρίσκεται στον 2ο όροφο του δεύτερου κτηρίου (αυτού με τα δύο κλιμακοστάσια).
Δωμάτια
-Υπάρχει air condition σε κάθε χώρο (κοιτώνα ή σαλόνι). Επίσης, τηλεόραση με κεντρική κεραία (μία σε κάθε δωμάτιο, 2 σε κάθε διαμέρισμα)
- Κάθε δωμάτιο ή διαμέρισμα διαθέτει μπαλκόνι ή βεράντα με θέα τη θάλασσα ή το βουνό ή το κήπο.
- Στεγνωτήρας μαλλιών σε κάθε μπάνιο.
- Αποδοχή μικρών ζώων που δεν ενοχλούν.
- Πλήρης ενημέρωση και συμβουλές για καλύτερα προγράμματα διαμονής και εκδρομών σε μερικά από τα καλύτερα αξιοθέατα της πατρίδας μας.
- Κέρασμα καλωσορίσματος (welcome).
- Αναλυτική περιγραφή δωματίων και διαμερισμάτων με τις τιμές τους στον ιστότοπό μας www.monemvasia-apartments.com
Επικοινωνία:
Τηλέφωνο:
27320-61186, 6974776775, 2610-428150
Fax: 27320-61186, 2610-428150
Ιστοσελίδα:  http://www.monemvasia-apartments.com
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: pkontorinis@yahoo.gr
Πληροφορίες:
Επωνυμία Επιχείρησης:
"Kontorinis House"
Είδος Καταλύματος: Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα - Δωμάτια
Δωμάτια: 7 Διαμερίσματα & 7 Δωμάτια
Κλίνες: 33

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου