Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά
  • 450 γρ. βούτυρο φυτικό και γάλακτος (ανάμικτο)
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μαχλέπι τριμμένο
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 4 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 150 γρ. γάλα
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κρόκους αβγών για το άλειμμα


Εκτέλεση
  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους από τα 4 αβγά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, ρίχνουμε στο μίγμα το μέλι, το μαχλέπι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλες και το γάλα.
  3. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και μετά το ρίχνουμε στο μίγμα λίγο λίγο και ζυμώνουμε απαλά μια ζύμη αφράτη.
  4. Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τα τοποθετούμε στο ταψί, αλείφουμε με τους κρόκους των αβγών (αραιωμένους με λίγο νερό) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
http://e-syntages.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου