Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
Τρίτη 19 Ιουνίου 2012
Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών
Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι για πάντα μέλι.
Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο
Ωστόσο, όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα στερεοποιηθεί. Όταν συμβεί αυτό απλά χαλαρώνουμε το καπάκι από το βάζο
Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012
Φράουλα...κόκκινος γευστικός πειρασμός
Διαθέτει το χρώμα του πάθους, γλυκιά διαπεραστική γεύση, άγρια
ζουμερή ομορφιά και παραπέμπει συνειρμικά σε απολαυστικές στιγμές...
Πρώτοι οι Ρωμαίοι την ανακάλυψαν, καλλιεργήθηκε πρώτη φορά το Μεσαίωνα,
στις Άλπεις και διαδόθηκε έπειτα στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι μετοχές της όμως εκτοξεύτηκαν τον 18ο αιώνα, όταν ένα νέο είδος ήρθε από την μακρινή Χιλή αποτελώντας την αφετηρία για όλες τις νέες ποικιλίες, περίπου 600, που υπάρχουν σήμερα.
Οι μετοχές της όμως εκτοξεύτηκαν τον 18ο αιώνα, όταν ένα νέο είδος ήρθε από την μακρινή Χιλή αποτελώντας την αφετηρία για όλες τις νέες ποικιλίες, περίπου 600, που υπάρχουν σήμερα.
Κυριακή 10 Ιουνίου 2012
Οι ποικιλίες μελιού που βρίσκουμε στην αγορά
Το
μέλι μπορεί να προέρχεται είτε από νέκταρ λουλουδιών (ανθόμελα) είτε
από τους γλυκούς χυμούς που εκκρίνουν τα κωνοφόρα δέντρα. Υπάρχουν
άπειρα επιμέρους «είδη». Κανένα μέλι όμως δεν είναι «καθαρό», δηλαδή δεν
αποτελείται 100% από ένα μόνο είδος φυτού. Γι' αυτό και σε κάποιες
συσκευασίες θα δείτε κάτω από το όνομά του (π.χ. θυμαρίσιο) να γράφονται
και τα άλλα
Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012
Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι
Όλη η δροσιά του καλοκαιριού σε τρία υλικά! Προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας.
Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει. Παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά
Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει. Παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά
Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012
Καρπούζι: Ο βασιλιάς του καλοκαιριού
Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και την απογείωση του υδραργύρου, το
καρπούζι αποτελεί μια όαση δροσιάς με πλούσια γεύση και δυνατό άρωμα.
Είτε μόνο του, είτε συνοδευόμενο από λευκό τυρί αποτελεί ένα χορταστικό
σνακ αλλά και ένα ελαφρύ βραδινό, με απίθανο χρωματικό συνδυασμό. Είναι
το αγαπημένο φρούτο των παιδιών, αλλά και της παρέας, αφού συνήθως το
καταναλώνουμε μαζεμένοι όλοι σαν οικογένεια, λόγω της ιδιαίτερα γλυκιάς
και δροσιστικής του γεύσης, της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, αλλά
και του πλήθους βιταμινών που διαθέτει, προσφέροντας συνάμα λίγες
θερμίδες.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)