Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Κρέμα γιαουρτιού με κομπόστα φράουλας

 Υλικά για την κρέμα: 

150 ml κρέμα γάλακτος 

200 γρ. μέλι 

1 στικ βανίλια 

2 φύλλο(α) ζελατίνη 

400 γρ. γιαούρτι σακούλας 

300 γρ. τυρί μασκαρπόνε 

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Πεπόνι...χρυσαφένια απόλαυση!!!

Μέσα στον πυρετό του καλοκαιριού και την απογείωση του υδραργύρου, το πεπόνι αποτελεί μια όαση δροσιάς με πλούσια γεύση και χρυσαφένιο άρωμα καθώς αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα καλοκαιρινά φρούτα.
Με καταγωγή από την Ασία, κατάφερε από πολύ νωρίς να συνοδευτεί από σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, το κιτρινωπό πεπόνι, που είναι γνωστό με την ονομασία cantaloupe, χρησιμοποιείται στην Κίνα για τη θεραπεία της ηπατίτιδας. Επίσης, οι σπόροι του χρησιμοποιούνται στις Φιλιππίνες, για την αντιμετώπιση του καρκίνου και την πρόκληση εμμηνόρροιας, στην Ινδία ως διουρητικό και στην Αφρική γίνονται χυλός και τρώγονται για την πρόκληση αποβολών.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΤΟ ΡΟΔΙ, Ο καρπός της ζωής και της καλοτυχίας

Το ρόδι ένα φρούτο εντυπωσιακό σε σχήμα μήλου, κοκκινόχρυση φλούδα και ένα μεγάλο κάλυκα στην κορυφή που μοιάζει με κορόνα, θεωρείται παραδοσιακά το φρούτο που φέρνει καλοτυχία και αφθονία αγαθών στο σπίτι μας.
Η ροδιά παρουσιάζεται ως το παλαιότερο καλλιεργημένο καρποφόρο δέντρο. Πρωτοεμφανίστηκε στην περιοχή μεταξύ του Ιράν και της βόρειας Ινδίας και έχει καλλιεργηθεί από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου μέχρι την Ινδία. Η ροδιά είναι ένας φυλλοβόλος

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Μάσκες ομορφιάς από το συρτάρι της γιαγιάς

Καθαρισμός με χαμομήλι
Το χαμομηλάκι χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του προσώπου καθώς έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και για να ξανθαίνουν τα μαλλιά. Ιδανικό για κρύες κομπρέσες σε ερεθισμένα(έπειτα από ένα ξεβάψιμο ματιών) και κουρασμένα μάτια.
Μάσκα Σύσφιξης με αυγό
Χτυπάτε ελαφρά δύο ασπράδια αυγών και στη συνέχεια τα απλώνετε στο πρόσωπο σας(όχι στη περιοχή των ματιών).Αφήνετε να δράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να σας τραβάει και μετά ξεβγάζετε με χλιαρό νερό που σιγά σιγά θα γίνεται κρύο.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Τι είναι η γύρη;

Η εγκυκλοπαίδεια λέει: Γύρη (γυρεόκοκκος) είναι η γονιμοποιός κόνις των ανθέων των σπερματόφυτων φυτών. Η ξένη ονομασία της "pollen" προέρχεται από τη λατινική "pollinis" που σημαίνει επίσης ψιλή σκόνη.
Η γύρη είναι αρσενική σκόνη (κόκκοι) των αρσενικών λουλουδιών που περιμένει τη μαγική μας μελισσούλα να τη μεταφέρει στα θηλυκά λουλούδια για τη γονιμοποίησή τους, ώστε μετά να δέσει ο καρπός.